A miskolci Nemzeti Színházban is felütötte fejét a vírus – mutatjuk, eddig hol bukkant fel a városban

Megosztás

Nem hivatalos információink szerint a Miskolci Nemzeti Színház egyik tagja is elkapta a 2020-as világjárványért felelős koronavírust. A COVID második hulláma határozottan rosszabbnak tűnik az elsőnél, ezért nézzük, a megyeszékhelyen hol bukkantak fel fertőzöttek az ősz beálltával.

A Minap.hu először szeptember 12-én, a második hullám második hetében számolt be először helyi fertőzöttekről. A Miskolc-Eger bajnoki vízilabda-mérkőzést kellett elhalasztani, miután négy játékos a fertőzéshez hasonló tüneteket produkált.

Három nappal később, 15-én a Kaffka Margit Tagiskola lett az első oktatási intézmény, ahol egyértelműen felütötte fejét a vírus. A beszámolók szerint először két táppénzen lévő kolléga tesztje lett pozitív, majd az esetszám négyre emelkedett. Az intézményről mi is lehoztuk a hírt, miszerint a hatóságoknál fejetlenség uralkodott a helyzet kezelése kapcsán.

Újabb két nappal később, 17-én egy meg nem nevezett óvoda is megfigyelés alá került, miután egy gyermek igazoltan fertőzött lett. A gyermek csoportját, dajkáit és óvónőit karantén alá vonták, a többi csoport működése változatlanul folytatódott.

21-én kedden tovább romlott a miskolci vízilabdások helyzete, amikor kiderült, az egész bajnoki csapatot karantén alá vonták. Mivel több játékos tesztje pozitív lett, így a csapatban mindenkit kontaktszemélynek minősítettek.

Kapcsolódó cikkek